tek soru çok cevap

Hayallere giden yol mu güzeldir yoksa bizatihi hayaller mi?


1.dir çünkü hayal dediğimiz şey kazanınca mutluluk ve başarı hissi veren fakat zamanla kendisinden uzaklaştığımız ve bizi tatmin etmeyen şey olur. İnsanlar hayale kavuşmalarından ziyade geriye dönüp bakınca o hayale giden yolları anıp yad ederler. O yol ki insana bir amaç verir, uğraştırır. İnsanı boşluğa düşme hissinden kurtarır, ve yorucu da olsa hayalin gerçekleşmesini arzulayarak yoluna çıkan engelleri bir bir aşmaya çalıştırır. Bizi mutlu eden de budur. Emeklerimizle kazandığımız mala daha değer veririz ve daha sevip sahipleniriz bunun sebebi, o ürünün içinde bizim emeğimiz yani hayale giden yollardaki uğraşlarımız vardır. Bizi memnun ve tatmin eden budur. 


2.dir çünkü bizim amaçladığımız uğruna yorulduğumuz ve emek sarfettiğimiz şey bizatihi o hayaldir zaten. Onun uğruna gecemizi gündüzümüze kattığımız ve emek sarfettiğimiz için değerli ve önemli olan şey hayallerimizin ta kendisidir. Bunun için değerli olan o hayalin kendisi olduğu için hayalimizi gerçekleştirebildiğimizde güzel olan şey o gerçekleştirdiğimiz hayalimizdir hayalimize giden yol değil.. Hayale giden yol zahmetlidir, yorucudur Hem zihnen hem bedenen insanı yorar ve hissedilmesi güzel olmayan bir yorgunluk duygusunu tatmamıza neden olur. Bundan dolayıdır da o çilekeşli yolun bile onun (hayallerin) gerçekleşmesi için olduğu ve uğruna acı çekilen hayallerimiz tabi ki de daha güzel ve anlamlıdır.


 Hayaline kavuşan herkes bu sorunun cevabını bir düşünsün. Mesela milyon aboneye ulaşan bir fenomen için o abone hayaline kavuşmak mı iyidir yoksa o hayali olan aboneye kavuşma serüveni mi? Bir öğretmenin atanma hayalinin gerçekleşmesi mi daha güzeldir yoksa atanmak için ders çalışma süreci mi? Bir öğrenci için üniversite sınavına hazırlanmak mı güzeldir yoksa o hayalindeki okulu kazanıp derslere girmesi mi? Bir bodybuilderın hayalindeki vücuda kavuşması mı güzeldir yoksa o vücüda sahip olmak için verdiği emek mi? vb. Aslında soru kalıbı aynı ama onlarca belki yüzlerce farklı iş ve uğraş kelimelerinin yanına getirebiliyoruz. Esasında benim ikilemde kaldığım ve kendime göre iki tarafın da belli gerekçeleri olabileceğini düşünerek hazırladığım bir yazı bu. Ben ise bunun konudan konuya değişebilecek bir mevzu olduğunu düşünüyorum. Yani bazı hayaller vardır ki bizatihi güzeldir, ama bazı hayaller de vardır ki ona giden yollar, emekler, ve çalışmalardan daha geride kalır... Net bir cevabını bilmediğim ama tek bildiğim deneyim ve tecrübeye göre farklılık içeren bir konuyu sizlere sunuyorum, yorumlara cevaplarınızı beklerim...


-A.Ç

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

1.yıla doğru

Oruç Ayı : Ramazan